fbpx

Bliv klogere på Mads

Jeg hedder Mads Damgaard og er indehaver af MD Sport & Fysioterapi – en virksomhed som blev stiftet d. 1/4 2018. Det har altid været min store drøm at have min egen klinik, hvilket nu er  gået i opfyldelse under navnet MD Sport og Fysioterapi – en klinik centralt placeret på Torvet i Horsens. Jeg er udover at være indehaver af egen klinik også cheffysioterapeut hos AC Horsens, hvor mit virke er omkring superligaen og ungdomsafdelingen. Jobbet indebære rigtig mange facetter  af fysioterapi, lige fra skadesforbyggendetræning,  performance optimering, programplanlægning, behandlinger, Ready-to-play overvejelser med trænerteams.

Jeg har som fysioterapeut arbejdet med mange sportsrelaterede skader, grundet mit virke i AC Horsens for både superligatruppen og ungdomsafdelingen. Derudover har jeg også være tilknyttet Team Danmark og BGI Akademiet gennem mit virke hos Sportsfysioterapeut’EN. Som fysioterapeut i sportsverdenen har jeg lært at håndtere mange forskellige typer af smerte, herunder at lindre og behandle disse hurtigst muligt.  

Jeg er født og opvokset i Horsens, og har i størstedelen af mit liv dyrket idræt på eliteplan. Som ungdomsspiller i AC Horsens har jeg stiftet bekendtskab med den elitære tilgang, der skal til for at nå til tops. Min tid som fodboldspiller i AC Horsens toppede med en ungdomskontrakt og udtagelser til landholdssamlinger på det danske U18 og U19 landshold. Herefter har jeg spillet mere end 70 2. divisionskampe for både FC Skanderborg og Næsby. Under mit studie spillede jeg Danmarksserie fodbold både på Fyn og i Jylland, hvor jeg på holdene fungerede som spillende fysioterapeut. Min egen tid i fodboldverdenen har givet mig et bredt indblik i sportsskader, samt en stor forståelse for den skadede spillers situation. 

I foråret 2017 færdiggjorde jeg min uddannelse som personlig træner hos Fitness  Institute i Aarhus. Jeg kan derfor hjælpe dig med at tilrettelægge din træning mest optimalt, sammensætte den helt rigtige kostplan og få dig i din bedst mulige fysiske form. Jeg brænder for, at mine klienter ikke bare forlader klinikken uden smerter, men at de går fra klinikken med værktøjer til selv at kunne fortsætte fremgangen. Jeg tilbyder i denne forbindelse kyndig vejledning eksempelvis med et skræddersyet træningsprogram.

Herunder kan du læse mere om, hvor jeg har mine erfaringer og kompetencer fra

AC Horsens

Jeg har været ansat i fysioterapeut i AC Horsens i 2,5 år nu og været omkring både superligatruppen og ungdomsafdelingen. Hos AC Horsens har jeg primært stået for den daglige skadesbehandling, skadesforbyggende træning samt genoptræning. Jeg har sågar også stiftet bekendtskab med at være fysioterapeut i landsholdsregi, da jeg var med omkring en A-landskamp mod Lichtenstein i August 2017. 

Horsens Håndboldklub 

I Horsens Håndboldklub har jeg stået for diagnosticering og behandling af klubbens skadede ungdomsspillere. Her har jeg arbejdet med både behandling, genoptræning og træningsplanlægning. 

Sportsfysioterapeut’EN

Jeg har her stiftet bekendtskab med både elitesportsudøvere og private patienter. Jeg har herunder stået for behandling af de unge idrætsudøvere på BGI Akademiet samt i Team Danmark regi i Horsens Kommune. Derudover jeg har varetaget fysisk træning for Horsens Kommunes eliteidrætsklasser. 

Kolding Q

I Koling Q har jeg stået selvstændigt for alt omhandlende spillernes fysiske tilstande, og ligeledes fungeret som assistenttræner. Som fysioterapeut i en fodboldklub på højeste niveau er det ekstremt vigtigt, at man er i stand til vurdere præcist, hvad spilleren kan deltage i, og hertil tilrettelægge behandlingen så spilleren hurtigst muligt vender tilbage på træningsbanen. Dagligdagen i Kolding bestod af behandling af længere varende skader såsom et overrevet korsbånd, behandling af overbelastninger, performance træning, fodboldtræning, kostvejledning samt fysisk træning. 

Kurser/Foredrag: 

RAH-behandling (Reciprok Antagonist Hæmning)
– David Bonde

Manipulation af SI-led og Fod – Correction Academy


Akupunktur – Correction Academy


Menisk og ACL – Horsens Sygehus


Sene- og muskelskader – Per Aagaard 


Fysisk træner seminar – DBU 

Uddannelse: 


Fysioterapeut – UCL Odense


Personlig træner – Fitness Institute 


B2 – DBU træner licens

Bliv klogere på Dan

Jeg hedder Dan Barash og er uddannet fysioterapeut fra University College Syd i Esbjerg.

Som fysioterapeut er er jeg drevet af en stor interesse for sportsfysioterapi. Dette både på elite- og motionsniveau. Jeg holder selv meget af fysisk aktivitet indenfor mange forskellige sportsgrene. Jeg har blandt andet spillet fodbold som ungdomsspiller i AC Horsens, basketball ved HIC og dyrket forskellige typer kampsport. I dag består min aktive træning primært af fodbold og styrketræning. Dette har givet mig et indgående kendskab til sportsrelaterede skader og værktøjerne til at kunne diagnosticere og behandle dem. Netop samspillet mellem undersøgelse og behandling spiller en vigtig rolle for mig som fysioterapeut, da jeg altid forsøger at tilrettelægge behandlingsforløbet ud fra patientens behov sammen med den nyeste viden på området.

Enhver fysioterapeutisk behandling er unik. Det er derfor essentielt for mig at være nærværende og lyttende, så vi sammen kan tilrettelægge en resultatorienteret plan for netop din problematik, ud fra dine ressourcer og behov. For mig er målet ved et skadesforløb ikke blot at komme sig over skaden, men at komme stærkere og bedre ud af forløbet.

Før jeg uddannede mig som fysioterapeut, var jeg tilknyttet forskellige militære enheder både i Danmark og i udlandet. Det militære miljø er præget af et meget højt fysisk aktivitetsniveau og høje krav til bevægeapparatet, hvilket ofte resultere i forskellige typer skader. Dette vakte min interesse for fysioterapien, og for hvordan jeg kan hjælpe mennesker med at gennemføre deres mål og ønsker både i arbejdslivet og i det private.

Som fysioterapeut, har jeg været tilknyttet Holstebro Kaserne, hvor jeg her behandlede værnepligtige med forskellige typer skader, både akutte og overbelastningsskader. Herfra fik jeg gode erfaringer med at behandle en bred vifte af diagnoser og problematikker, samt selve det at arbejde forebyggende mod et fælles mål.

I mit arbejde kombinerer jeg forskellige typer værktøj – heriblandt træningsterapi, El-terapi og manuelle teknikker såsom mobiliseringer, manipulationer, massage, Muskel Energi Teknik (MET), Active Release Technique (ART) og Reciprok Antagonist Hæmning (RAH), med henblik på at opnå de bedste resultater i dit skadesforløb.

INFO OM
COVID-19

Pr. 24/4 åbner jeg klinikken igen, efter sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Dette betyder at behandlingerne der ydes, er de absolutte nødvendige. 

Udover dette skal du, hvis du oplever sygdomssymptomer, melde afbud. Afbud vil ikke i den næste tid, uanset tidspunkt for besked, blive pålagt noget gebyr. 

Skriv eller ring til mig, hvis der der skulle være anledning til spørgsmål omkring ovenstående. 

Jeg håber på jeres forståelse og glæder mig at komme i gang igen. 

I kan undervejs følge med på min FACEBOOKSIDE

Vh Mads Damgaard.